Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Vegetariana

O supa delicioasa pentru Meatless Friday, propusa de Anthony Demetre, chef la 3 restaurante cu stele Michelin din Londra (Arbutus, Wild Honey si Les Deux Salons). 

Metoda de preparare

Taie morcovii in felii cat mai subtiri. 

Pune untul la topit intr-o tigaie mare, adauga morcovii si usturoiul si lasa-le la foc mediu 2-3 minute. 

Adauga apa, cimbrul si rozmarinul si condimenteaza totul cu sare si piper. Acopera tigaia cu un capac si lasa-le sa fiarba 5-6 minute.

Scoate tigaia de pe foc si adauga laptele. Lasa totul sa se raceasca usor, dupa care transfera amestecul intr-un blender. Amesteca totul pana se omogenizeaza si pune la frigider 30 minute.

Pentru a servi, imparte supa de morcovi in 4 portii. Asezoneaz-o cu grepfruit, masline, coriandru, alune zdrobite si ulei de alune.  

Sursa reteta: Meatfreemondays.com