Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Franceza
Metoda de preparare

Curata usturoiul verde si toaca-l in bucati mari.

Incinge 2 linguri de ulei de masline intr-o oala mare de supa, la foc mediu.  Caleste in el usturoiul, prazul si telina cu 1/2 lingurita sare. Lasa-le apoi sa se gateasca la foc mic 10 minute pana cand se inmoaie.

Adauga cartofii, apa, frunza de dafin, cimbrul, patrunjelul si putina sare si lasa sa fiarba, acoperit, la foc mic, timp de 30 de minute.

Scoate frunza de dafin si crengutele de cimbru si paseaza supa cu un blender si apoi strecoara-o printr-o sita deasa apasand cu o lingura.

Pune din nou supa pe foc si potriveste-o de sare si piper.  Serveste-o fierbinte cu putin patrunjel proaspat tocat.

Sursa reteta si foto: nytimes.com