Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Un sos bun pentru budinci, cheesecake, inghetate sau orice alt desert de vara.

Metoda de preparare

Intr-un blender paseaza bine ciresele fara samburi taiate in doua impreuna cu sucul de protocale. 

Daca vrei ca sosul sa fie foarte fin, poti sa strecori sucul gros pe care l-ai obtinut in blender si astfel elimini pulpa fructelor.

Intr-o tigaie amesteca 120ml de apa, cu zaharul si cele 2 lingurite de lichior de cirese. Lasa-le la foc mediu pana cand zaharul se dizolva, dar ai grija sa amesteci continuu. 

Adauga sucul de cirese in tigaie si lasa-le sa dea in clocot . Redu focul si lasa-le sa fiarba incet inca 10 minute.

Amesteca amidonul cu o lingurita de apa si toarna amestecul in tigaie peste sosul de cirese. Lasa pe foc inca un minut.

Poti sa servesti sosul peste o budica fierbinte, cu inghetata de vanilie sau cu un cheesecake.