Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Franceza
Metoda de preparare

Incalzeste laptele.

Topeste untul taiat cubulete intr-o oala mica, pe foc mediu. Ai grija sa nu se arda.

Adauga toata faina odata si amesteca iute cu o lingura sau cu un tel rotund. La inceput totul va arata ca un amestec de oua jumari. Continua sa amesteci si sa fierbi pe foc mic 5-8 minute. Faina si untul trebuie sa formeze o masa densa, cu o culoare aurie, fara sa se arda.

Toarna cateva linguri din laptele incalzit si incoproreaza-le in amestecul cu faina. Apoi, toarna treptat laptele continuand sa amesteci rapid cu telul, pana cand obtii un sos cremos.

Din acest moment il poti condimenta cu sare, nucsoara, piper. Il poti adauga si branzeturi daca vrei sa creezi din el baza pentru un sufleu.

Sursa reteta si foto: The Kitchn