Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Marocana
Metoda de preparare

Preincalzeste cuptorul .

Incalzeste o tigaie cu diametrul de 13 cm, la foc mediu. Adauga semintele de chimen si usuca-le pana se rumenesc usor. Adauga chorizo, da focul mai mare si caleste-l 2-3 minute. Scoate-le din tigaie si pune-le deoparte.

Adauga 3 linguri de ulei de masline, ceapa, ardeii, sofranul si paprika si gateste totul 6-8 minute. Apoi, adauga usturoiul, cimbrul si foile de dafic si mai soteaza totul inca 1-2 minute. Poti pune crengutele de cimbru intregi, apoi sa le scoti betele, sau poti pune de la inceput doar florile.

Apoi, adauga in tigaie rosiile taiate in bucati mai mari si mai lasa totul 12-15 minute, pana se inmoaie, iar continutul s-a transformat intr-un sos.

Inlatura betisoarele de cimbru si frunzele de dafin. Adauga 2 linguri de coriandru, iar 1 lingura pastreaz-o pentru garnitura. Adauga inapoi chorizo si condimenteaza totul cu sare si piper.

Sparge cu grija ouale peste acest sos, astfel incat sa incapa bine in tigaie. Presara putina sare peste ele. Intr-un bol, amesteca pesmetul si restul de ulei de masline. Pune-l peste oua.

Acopera tigaia cu o folie si pune-o la cuptor 5-6 minute. Apoi, inlatura folia si mai lasa la cuptor inca 2-3 minute, pana ce pesmetul se rumeneste.

Serveste cu coriandru ca garnitura si cu felii de paine prajite.

Sursa: www.oprah.com