Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Italiana

O sunca condimentata cu piper, fenicul, ardei iute si ustuori, uscata pentru cateva luni in bataia vantului. Asa este pancetta, acel ingredinet care schimba cu totul o salata de cartofi banala. Nu o inlocui cu alt tip de sunca sau bacon. Rezultatul nu va fi acelasi.

Metoda de preparare

Intr-o tava, coace feliile de pancetta in cuptorul bine incins timp de 15 minute pana cand devin crocante si aramii. Scoate-le si tamponeaza-le cu servetele de hartie pentru a lua grasimea in exces. Lasa-le sa se raceasca.

Intr-un bol, amesteca zeama si coaja de lamaie, rozmarinul, usturoiul zdrobit si adauga treptat uleiul de masline. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Fierbe cartofii in coaja, lasa-i sa se raceasca complet, curata-i si taie-i felii, nu mai groase de 5 mm, sau in cubulete.

Pregateste salata intr-un bol mare in care pui cartofii, tulpina de telina tocata marunt si dresingul pregatit inainte. Amesteca bine insa ai grija sa nu zdrobesti feliile de cartofi. Mai adauga sarea si piper daca e nevoie.

Lasa salata la rece timp de o ora si jumatate si serveste-o cu panceta taiata in fasii subtiri si patrunjel proaspat tocat.