Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Americana

O reteta de salata satioasa, in care fructele confiate se combina perfect cu orezul si baconul.

Metoda de preparare

Spala orezul in mai multe ape pana cand apa este limpede si curata. Scurge-l bine si pune-l intr-o oala.

Toarna supa concentrata si pune pe foc mare pana da in clocot. Amesteca de cateva ori, acopera partial cu un capac si da focul spre mediu. Lasa sa fiarba, astfel, 50-60 de minute pana cand boabele de orez se umfla si se inmoaie.

Scurge lichidul si lasa orezul sa stea asa timp de 10 minute. Apoi pune-l intr-un bol si lasa-l sa se raceasca.

Gateste baconul tocat intr-o togaie, fara ulei. Pune peste orez bucatile crocante si uleiul scurs de l bacon.

Adauga ciresele confiate, tocate, telina, ceapa, patrunjel, otet, sare si piper. Amesteca bine si serveste salata la temperatura camerei.

Sursa reteta si fot: Saveur