Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Se pune intr-un castron faina, untul cubulete , oul si un varf de sare. Se amesteca rapid cu mana pana devine totul o coca destul de tare.

Coca se pune in frigider timp de o jumatate de ora maxim. Intre timp, se freaca cu mixerul oul si galbenusul impreuna cu zaharul pana devine o crema, apoi se adauga faina. In sfarsit se adauga laptele, putin cate putin.

Cartofii se curata de coaje si se taie felii subtiri. Se scoate coca din frigider, se intinde in forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Aceasta operatie se face cu mana direct in forma, captusind si marginea (bordul) in sus.

Se aseaza feliile de cartofi in sir, una dupa alta. Deasupra se toarna compozitia de lapte, oua, faina si zahar. Se presara putin zahar deasupra si se da la cuptorul deja incalzit.

Se coace la o temperatura de 180,timp de 30 minute .