Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

"E de vis", i-a zis Chef Catalin Scarlatescu despre supa facuta de el. "E senzationala", a completat si Chef Florin Dumitrescu.  

Metoda de preparare

Se spala si se curata legumele, dupa care morcovul , cartoful, dovlecelul italian si sfecla rosie coapta se taie in cubulete de aprox 5\5 mm sau putin mai mari.

Intr-o cratita se pun legumele la fiert in apa cu putina sare si unt, n timp de fierbere separat, in ordinea de mai sus: morcov, cartof, dovlecel.

Se desface cutia de porumb, se scurge prin sita si se trece prin jet de apa si se lasa la scurs.

In oala incinsa se pun 30 gr unt impreuna cu prazul taiat rondele marunte si se caleste la foc mic /mijlociu dupa care se adauga porumbul si smantana cat sa acopere si se lasa sa dea in fiert. Se condimenteaza cu putina sare si piper alb dupa gust.

In cratita cu coada se pune apa la incalzit cu putina sare si se lasa sa dea in clocot. Cand fierbe, se scufunda in ea legaturile de patrunjel si busuioc si pentru circa 30 de secunde, se scot cu spumiera si se pun in castronul de metal in care avem apa cu gheata si lasam 5-7 minute sa se raceasca. Dupa racit, stoarcem foarte bine verdeturile si le punem in blenderul vertical impreuna cu uleiul  si blendam pana obtinem  o pasta lichida. Punem compozitia in sita cu o batista de tifon si lasam la scurs in cratita care am fiert apa(curatata), dupa care turnam in recipientul de plastic  si pastram pentru decorare.

Partea verde a cepei se taie in fasii. Se rup frunzele de telina si se pun in apa cu gheata si se pastreaza pentru decor. 

Dupa ce a fiert porumbul cu smantana , praz si unt, se toarna compozitia in blender (pastram o lingura de boabe intregi pentru supa crema), blendam  pana obtinem  o crema groasa, dupa aceea se trece prin sita, se preseaza si se inlatura excesul de porumb. Se pune la loc in cratita pentru a fi reincalzita inainte de servire. 

In cratita cu apa se pun la fiert crevetii decongelati, curatati si spalati, dupa care  o parte din ei se taie in bucatele, iar cealalta parte se pastreaza cativa pentru decor.