Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o oala mare de supa si se prajesc usor bucatile de costita pana cand devin aurii.Se adauga supa, telina, usturoiul, cartofii si foile de dafin; se calesc la foc foarte mic timp de 15 minute, avand grija sa nu se coloreze ceapa. Intre timp, se scot cu atentie boabele de porumb de pe stiuleti, cu ajutorul unui cutit. Se arunca boabele in oala, se adauga cimbrul si supa de pui si se fierbe totul cam 20 de minute.

Intre timp se pune  pe foc iute o cratita cu capac. Cand s-a infierbantat, se adauga scoicile si putin apa, apoi se acopera cratita. Las scoicile sa fiarba in aburi cateva minute, pana cand se deschid.Pun o sita peste oala cu supa si torn scoicile in sita, avand grija  ca lichidulsa ajunga in oala, arunc scoicile ramase inchise.Dupa care adaug in supa carnea scoicilor deschise, ardeiul iute, patrunjelul si putina zeama de lamaie.

Pun in blender jumate din continutul oalei de supa, fara foile de dafin si il transform in piure.Torn amestecul inapoi in oala cu supa, adaug smantana, si o incalzesc si condimentez dupa gust.
Servesc supa cu un vin alb australian, Chardonnay.