Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Curatam merele, le decojim si le taiem in 4. Adaugam apa ½ din greutatea lor. Adaugam 2 bete de scortisoara, 300 gr zahar tos si 2 linguri de scortisoara. Lasam sa fiarba pana se leaga sosul.

Aluatul: intr-un bol punem 2 oua si batem bine, adaugam 100 gr unt topit si 50 gr margarina topita, smantana lichida 50ml, 100 gr zahar si 1 bat de vanilie. Adaugam incet, incet faina pana se face aluat si lasam in frigider timp de 15 minute. Apoi scoatem si punem pe tava, adaugam merele si acoperim cu restul de aluat. Cu o pensula ungem cu oua si unt. Punem in cuptor pentru 40 de minute la temperatura de 180 grade C.

Sos mascarpone: Amestecam mascarpone cu 50 ml smantana lichida, 100 gr de zahar si 1 bat de vanilie si punem la frigiter.

Taiem merele felii subtire si le caramelizam cu zahar.