Retete

Reteta Paul Siserman: Somon cu ou posat si bis de sosuri

21 2014 / 0 comentarii
(11 voturi)
8.0/10
Reteta Paul Siserman: Somon cu ou posat si bis de sosuri
Timp de preparare
1h
Dificultate
usor
Bucatarie
Internationala
Metoda de preparare

Se curata somonul de solzi  si se dezoseaza.
Se taie in forma rotunda(se poate folosi pt forma si un inel metalic) pe partea superioara (sau spate ).

Se pune apa la fiert dar se aduce doar la temperatura de 80 de grade si se aromatizeaza apa cu menta busuioc si cimbrisor si sare.

Se introduce bucata de somon in apa si se lasa max 3 minute, dupa care se scoate si se aseaza pe un servet de hartie.
Oul se sparge intr-o folie alimentara care se introduce in prealabil intr-o forma metalica sau canita.
Oul se codimenteaza cu sare piper putin cimbrisor si doua bucati de afine taiate.

Se inchide folia si se introduce in apa care este la 80 de grade timp de 4 min si jumatate.
Intr-o alta craticioara se aduce apa la 80 de grade si se introduc fructele.
Capsunele, afinele si smochinele se tin in apa la 80 de grade pentru 3 min dupa care se scot.

Se separa si se dau in blender jumatate din cantitatea de  capsunii impreuna cu smochinele curatate si afinele cu restul capsunilor.

Se incalzeste o tigaie si se adauga o lingurita de ulei de masline sare si piper.

Se aseaza somonul cu partea cu piele si se lasa 1,5minute. Se scoate si se aseaza in farfurie. Oul se scoate din folia alimentara cu grija pentru a nu il sparge si se asaza deasupra iar peste se pun germenii de ceapa.

Se pun sosurile reci.
Pofta buna!!!