Timp preparare:
1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala

Este pilot si instructor moto, dar a demonstrat ca este talentat si la gatit. "Nu am mancat paste si fructe de mare atat de bune in sezonul asta", i-a zis Chef Catalin Scarlatescu, iar Chef Sorin Bontea i-a marturisit ca a gatit impecabil.

Metoda de preparare

Paste 

- Se amesteca oul cu faina pana se formeaza blatul . Dupa ce se lasa putin la odihnit se intinde usor cu sucitorul sau in aparatul de paste . Se pudreaza cu faina si se taie cu cutitul sau cu masina de paste la dimensiunea dorita. 

- Se fierb in apa cu sare intre 1-3 minute. Timpul de fierbere depinde de grosimea lor .

- Dupa fierbere, pastele sunt trecute printr-un jet de apa rece si sunt stropite cu ulei de masline.

- Se va pastra un polonic din apa in care au fiert pastele in cazul in care trebuie sa ajustam sosul.

Sos cu chili , rosii si smantana dulce 

- Se curata chili de samburi si se taie subtire.

- Se curata si se taie rondele 2/3 din ceapa restul se va taia oblic (fasii) pentru ornament .

- Rosiile se vor taia pe jumatate sau chiar mai mici in functie de marimea lor 

- Dupa spalarea si curatarea crevetilor acestia se vor lasa pe o farfure la scurs . 

Se pune putin ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu . Cand tigaia este inchinsa se adauga chili si ceapa rondele . 

Se asezoneaza cu sare si piper .

Dupa ce se rumeneste ceapa (fara sa se arda), punem rosiile si amestecam bine .

Se asezoneaza cu sare si piper.

Daca folosim creveti proaspeti acestia vor intra odata cu rosiile in tigaie . 

Dupa ce rosiile se inmoaie (aproape facute) vom pune o mana de busuioc (taiat odata ) si una de pratunjel (tocat).

Daca folosim creveti prefierti, vor intra in tigaie inaintea busuiocului .

Dupa ce controlam asezonarea punem smantana si jumatate de mana de parmesan. Se va fierbe la foc mic 2-3 minute si se introduc pastele fierte. Se amesteca bine si se serveste cald.