Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Maria Pop ne-a dezvaluit reteta cu care a reusit sa treaca de proba cartofului la MasterChef.

Metoda de preparare

1. Se curata cartofii si se pun la fiert intr-o cratita de 3 l taiati bucati mai mari. Se fierb aproximativ 15 minute, dupa care se scurg si se baga 5 minute la cuptor pe foaie de copt. Se scot si se framanta impreuna cu 1 ou si 250 gr de f aina. Il lasam sa se odihneasca cca 5 minute.

2. Se pregatesc umplutura pentru galuste: se taie ½ ceapa galbena cu ½ ardeii de culoare rosu, verde si galben impreuna cu ½ din dovlecel. Se soteaza in putin ulei de masline dupa care se lasa la racit aproximativ 5 minute

3. Luam in mana aluatul cu o lingura cat cuprinde, il mai framantam cu umpic de faina cat sa nu se prinda de maini, si il intindem pe tocator dupa care adaugam umplutura si le formam bile. 

4. Punem apa si un varf de sare  pe foc si cand da un clocot punem galustele in apa , le lasam sa fiarba 15 minute la foc mediu.

5. Intr-o tigaie, punem putin de ulei de masline si calim pesmetul pana prinde o culoare aramie. Scoatem galustele si le punem prin pesmet dupa care le scoatem si le lasam la racit.

6. Sosul salsa se face din ardei rosu, verde si galben cu ½ din ceapa rosie, bulion, sare, piper si la final punem usturoiul si patrunjelul impreuna cu lime stors. 

7. Montam farfuria , punem o lingura de pesmet pe farfurie peste care se adauga o galusca intreaga si o galusta taiata in jumatate, langa care taiem o coada de ceapa pe jumatate. Separat, in bolul de 50 ml, se pune sosul.