Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

A invatat sa gateasca de pe internet si din carti, iar desertul cu care s-a prezentat la MasterChef a fost "genial", din punctul de vedere al lui Florin Dumitrescu.

Metoda de preparare

Pasul 1: Crema de pepene galben

- Se bate cu mixer-ul frisca pana cand aceasta devine ferma si nu cade din bol, apoi se introduce la frigider.

- Se curata pepenele galben atat de coaja cat si de samburi, se taie in bucati, dupa care le facem piure cu ajutorul blenderului in care mai adaugam 2 lingurite de zahar pudra plus zaharul vanilat.

- Amestecam in frisca piureul de pepene galben si il introducem din nou la frigider.

Pasul 2: Blatul pufos

- Se incalzeste cuptorul la 180 grade.

- Se bat albusurile spuma, se pune pe rand cate o ligura de zahar si apoi o lingura de apa calduta, ajungand la 5 linguri de zahar si 5 linguri de apa, apoi se adauga cele 2 galbenusuri de ou, se pune faina, apoi lingura de cacao, dupa care amestecam. Dupa, adaugam 10g de praf de copt stins cu o lingura de otet.

- Ungem tava cu unt si o tapetam cu lingura de faina, surplusul il aruncam, adaugam coca si o bagam la copt la foc mic timp de 10 minute, apoi la foc mediu timp de 10 minute.

- Scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Pasul 3: Aceasta crema se serveste pe un blat pufos, dupa care urmeaza un rand de crema de pepene galben , un strat de banane taiate, acoperite de un alt strat de crema, iar la sfarsit ornat cu ciocolata alba, coacaze si o frunza mica de menta.

Alaturi pe farfurie se serveste un mic buchetel de coacaze proaspete.