Timp preparare:
1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Thailandeza

"Eu zic sa ai mai multa incredere in tine", i-a spus Chef Catalin. "Supa asta e in top 3 venite pana acum la MasterChef", i-a spus si Chef Florin. 

Metoda de preparare

Modul de preparare al supei de pui

Intr-o cratita de inox se pune circa 300 ml de apa la fiert cu o pulpa de pui si 20 ml ulei de masline circa 10 min (in acest timp se ia spuma rezultata de la fierberea pulpei ), se adauga morcovul, telina, pastarnacul, radacina de patrunjel si se fierbe pana acestea devin moi.

In alta cratita de inox se pun la calit 50 ml ulei de masline, ½ ardei iute prospat taiat rondele, 2 cepe albe tocate fin, o jumatate lingurita de paprika iute se lasa la foc mare doua minute. Apoi se adauga pieptul de pui taiat fasii lungi si fructele de mare, se calesc doua minute, apoi adaugam usturoi taiat fin si se mai lasa la foc doua min.

Se stinge cu supa de pui care a fost amestecata in prealabil cu sosul de peste concentrat si sosul de soia liht si se lasa la foc 6 – 7 min, dupa care se adauga laptele de cocos, 3 fire de tarhon tocat marunt sare, piper. Se mai lasa la foc 3-4 min. Se serveste cu taitei de orez fierti aldente si scursi de apa, mai intai se pune in bolul de servire taitei de orez  apoi supa. La final se presara deasupra supei rondele de ceapa verde.