Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Lista completa de ingrediente si modul de preparare le gasiti mai jos.

Metoda de preparare

Preparatul pate de ficat cu apa de trandafiri si peperoncini

  • avocado
  • sparanghel
  • smantana doua linguri
  • ton

Preparatul pate de avocado si sparanghel cu ton tras la tigaie

  • ciuperci
  • boabe de ienupar
  • usturoi
  • Prosciutto crud

Preparatul ciuperci sote in boabe de ienibahar si usturoi cu prosciutto crud

  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • paine diferite tipuri (neagra, cu seminte, alba)

Mod de preparare:
1.    Ficatul de pui se caleste in ulei cu putin unt la foc mic vreo 15 minute ( nu trebuie apa pentru ca are el destul), se adauga apa de trandafiri, peperoncini, lamaie, sare. Se pun intr-un bender si se macina. Pate-ul se serveste pe bucatele de paine copata in cuptor, taiate patrate sau triunghi ( daca pui o boaba de rozinchine deasupra risti sa semene cu un sfarc rosu... ?)

2.    Pate de avocado si sparanghel- se curata avocado si sparanghelul, se taie in bucatele mici si se calesc in unt intr-o tigaie mai adanca 10 minute. Se pun intr-un blender cu smantana, lamaie, sare si piper proaspat macinat. Intr-o tigaie unsa cu unt se prajeste o bucata de ton foarte subtire, cam 10 secunde pe-o parte si 10 sec. pe cealalta. Pate-ul se serveste pe bucatele de paine prajita cu ton.

3.    Intr-o tigaie cu ulei de masline si unt se calesc usturoiul si boabele de ienupar zdrobite. Se scot din tigaie si se adauga cipercile taiate cubulete mici. Se calesc 5 minute, se aduga sare si piper negru. Se servesc pe paine prajita cu prosciutto crud deasupra.