Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Jesica a mizat la preselectiile MasterChef pe un preparat tipic spaniol, pe care l-a invatat in Sevillia, unde a trait timp de 8 ani: o supa rece cu tortite de couscous si mac.

Metoda de preparare

Rosiile se decojesc, se taie in bucati potrivite direct in recipientul pentru blender, castravetele se decojeste si se pune peste rosii, ardeiul se curata de seminte si cotor, se taie in bucati si se adauga si el, ceapa rosie la fel (cam un sfert din ea), apoi se adauga 2 catei de usturoi curatat, feliile de paine, sare cam o lingurita rasa, uleiul de masline, otetul si bucatile de gheata. Toate astea se mixeaza timp de 5-7 minute pana obtinem o consistenta cremoasa. Acesta este preparatul de baza. Daca dorim sa ii adaugam ceva inedit impartim cantitatea in trei parti egale, o parte o lasam ca atare, o alta parte se condimenteaza cu menta proaspata, iar cealalta cu o bucata de pepene rosu (curatat in prealabil de seminte si coaja).

Pentru tortite: se  pune un pahar de apa intr-o olicica pe foc, cu un pic de sare, cand aceasta incepe sa fiarba se adauga aceeasi cantitate de couscous (masor cu acelasi pahar), amestecam, inchidem focul si acoperim cu un capac. Dupa 10 minute punem couscous-ul gatit intr-un bol, la care adaug macul, amidonul si un pic de chimion, il framant ca pe un aluat, dupa care il pun pe o folie de plastic, o alta desupra lui si cu ajutorul unui sucitor il intind ca pe o foaie cu grosime cam de o jumatate de centimetru.

Ma folosesc de un cerc de marimea unei cescute pentru a le taia rotunde. Le ung cu putin ulei de masline si le coc intr-o tigaie incinsa in prealabil, neaderanta la foc domol cate 30 de secunde pe fiecare parte. Pentru montarea farfuriei mai am nevoie de jamon pe care il tai in cubulete mici. Pun supa in boluri (cam trei sferturi, nu plin), presar bucatelele de jamon, decorez cu un fir de chives si cateva picaturi de ulei, iar pe  peretii bolului agat tortitele.