Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala

Andreea Moldovan i-a purtat noroc Jesicai, care a trebuit sa-i reproduca reteta de cotlete de miel. Din fericire pentru ea, chefii au considerat ca a realizat o farfurie echilibrata si au felicitat-o. Incearca si tu reteta.

Metoda de preparare

Am curatat cartofii si i-am taiat cubulete, am taiat ceapa julienne si usturoiul fin. Am pus pe foc ulei de masline si unt, am pus ceapa si usturoiul la calit, pana ce s-au inmuiat. Am pus cartofii taiati cubulete, i-am acoperit cu apa si am lasat la  foc mic pana ce s-a redus apa, ce a rezultata de aici am condimentat cu sare si piper si am trecut prin sita, apasand cu o lingura de lemn. In timp ce fierbeau cartofii am  fasonat cotletele de miel, le-am dat fata in tigaie cu ulei de masline. Aparte am pus o mana mare de fistic sarat si 3 linguri de unt int-un  mixer, le-am  mixat si inainte sa bag cotletele la cuptor am pus o crusta de fistic. Apoi le-am bagat la cuptor timp de 10-12 minute.

Intre timp am pus in mixer frunze de menta (toate dintr-o cutie intreaga), 5-6 linguri de ulei de masline, 3 linguri de suc de portocale si 2 de suc de lamaie. Le-am mixat cam 30 de secunde sa nu iasa foarte vascos. Am montat farfuria cu piure de cartof  mov la baza cotletelor pe langa sosul acela de menta.  Am  decorat cu reductie de otet balsamic, flori comestibile si de portocala.

Poti sa revezi cele mai savuroase momente pe masterchef.protv.ro, iar emisiunea integrala o gasesti pe Voyo.ro.