Retete

Reteta Irina Bucsa: Supa crema de dovleac

30 2014 / 0 comentarii
(43 voturi)
4.0/10
Reteta Irina Bucsa: Supa crema de dovleac
Timp de preparare
1h
Dificultate
usor
Bucatarie
Internationala

Dovleacul este in plin sezon si merita din plin atentia noastra! Supa crema este foarte usor de preparat, este foarte gustoasa, iar daca ii adaugam si niste seminte de dovleac sau bacon crocant o facem atragatoare chiar si pentru mofturosi ;)

Metoda de preparare

Dovleacul, spalat, taiat felii si curatat de seminte, se pune la copt in cuptorul incins la 190-200 de grade. Este gata cand intra furculita foarte usor in el.

In timp ce se coace dovleacul ne ocupam de restul ingredientelor. Curatam si taiem ceapa – nu conteaza cat de mare pentru ca toate legumele vor fi pasate. O punem la calit pe foc mic, sa se inmoaie, nu sa se arda.

Curatam si taiem cartoful in cuburi. Dupa ce s-a inmuiat ceapa il adaugam peste ea impreuna cu vreo 800 ml apa si un varf de lingurita de sare. Lasam sa fiarba bine.

Prajim 2 minute semintele de dovleac intr-o tigaie fara ulei. Prajim si baconul, preferabil pana devine usor crocant. Nu e nevoie sa ii adaugati ulei, este el destul de gras. Dupa prajire il scoatem pe hartie absorbanta ca sa scapam de excesul de ulei.

Cand dovleacul e copt ar trebui sa fie si cartoful fiert (moale ca pentru piure). Scoatem pulpa dovleacului cu o lingura si o adaugam in oala, impreuna cu nucsoara rasa. Lasam sa dea in clocot din nou.

Oprim focul, turnam smantana si pasam cu un blender vertical. Daca este nevoie mai adaugam apa si sare – atentie, trebuie sa obtinem o supa crema, nu un piure!

Cand mancati adaugati semintele de dovleac. Baconul l-am lasat intreg de data asta dar merge foarte bine si rupt in bucatele si presarat deasupra. Sper sa va placa!