Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Italiana

Are doar 9 ani si este fiu de bucatar. Viseaza sa fie, ca si tatal lui, un bucatar priceput. "M-am apucat de gatit cand am fost la tati la restaurant si am vazut cum face farfuriile. Am dus si la scoala mancare si lumea a zis ca e foarte bun", a povestit Ianis la MasterChef. Preparatul sau, un tiramisu cu nugatini, i-a pus in dificultati mari pe concurenti. Incearca-i reteta.

Metoda de preparare

Ingrediente pentru nugatine:

  • 400 g zahar
  • 150 g nuca
  • 50 g susan

Pentru ornare:

  • 100 g capsune
  • 100 g coacaze rosii (ciorchine)
  • 50g menta proaspata

Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenusuri, batem galbenusurile cu zaharul pana obtinem o compozitie sticloasa. Batem frisca pana nu mai cade de pe vas. Batem albusurile spuma cu un varf de sare pana nu mai aluneca de pe vas. Amestecam galbenusurile cu mascarpone, apoi incorporam frisca si albusul batute spuma.

Preparam un amestec din cafea si marsala dulce, apoi inmuiem piscoturile unul cate unul, nu foarte mult, si le asezam in tava. Primul strat, peste primul strat adaugam un strat de crema, apoi alt strat de piscoturi inmuiate, apoi alt strat de crema. Deasupra presaram cacao cu ajutorul unei site dese.