Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala


 

Metoda de preparare

Mai e nevoie de 4-5 taralli pentru crumbel (sau daca Masterchef nu permite astfel de produse, in sensul ca totul trebuie facut de la 0, 100 g de faina, 50 ml vin alb, 1 lingurita de chimen si ii pregatesc eu). Daca nu primesc taralli, ma voi ocupa mai intai de acestia.

Intr-un bol amestec faina cu ulei, sare, piper, seminte de chimen si vinul. Amestec bine. Transfer pe planul de lucru, framant bine de tot si las sa se odihneasca jumatate de ora aluatul acoperit cu un prosop de bucatarie.

Filetez pestele si il curat de oase. Il pun pe o placa mica in metal sau pe o farfurie. Il acopar cu celofan de bucatarie. Il pun in frigider. Tai marunt ceapa verde (partea alba), zucchini ii tai tip macedonia, morcovul si o zucchina le tai tip julienne.
Fac o emulsie  cu ulei, suc de lamaie, vin, foi de dafin, cimbru, usturoi intreg, usor turtit ca sa lase putin din sucul lui.
Pun la fiert apa pentru taralli

Ung fileuruile de peste cu aceasta emulsie pe ambele parti. Pun pe fiecare fileu 2 -3 bucati de julien de zucchina alternate cu julien de morcov. Rulez pestele si il fixez cu scobitoare.

Asez rulourile pe tipsie pe care am pus in prealabil o hartie de copt la cuptor si dau pestele la cuptor pentru 15 minute la 150 de grade (sau daca am cuptor cu abur 8 minute la 150 grade putere abur 100) .
Intre timp formez taralii (fac viermisori de diametru de 1 cim si o lungime de circa 8 cm pe care ii inchid incerc, punand capetele unul peste altul. Ii pun in apa care fierbe si ii scot imediat ce vin la suprafata pe un prosop de bucatarie. Ii pun intr-o tipsie tapetata cu hartie de copt si ii dau la cuptor la 200 grade pentru 25 minute – 30 munte.
Intr-o cratita pun pe foc mic ceapa verde cu putin ulei, adaug zucchinele. Adaug sare. Acopa si las pe foc mic amestecnd din cand in cand pana ce zucchinele se inmoaie. Adaug cateva foi de menta. Amestec. Transfer totu intr-un pahar de blender. Mixez bine, Adaug putin unt si putina smantana. Amestec pana obtin un pireu omogen.
Intr-o tigaie antiaderenta incalzesc putin unt la care adaug putin praf de ardei iute si cativa tarali zdrobiti in mod grosolan. Amestec totul bine.

Pun pe fundul farfuriei pireul, in mijloc pestele, cateva frunzulite de menta, crumbelul deasupra si cativa stropi dein emulsia cu care am uns pestele.