Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Italiana
Metoda de preparare

Pentru tagliatelle: se face o coca din ou cu faina si putina sare. Se lasa putin sa se intareasca (la frigider). Se intinde si se taie fasii (in cazul in care nu aveti masina). Important este sa le intindeti foarte subtiri.

Broccoli se fierbe 10 minute (sa fie crispy, nu fiert de tot). Apoi se pune in gheata ca sa se raceasca. Se taie prosciutto si se rade parmesanul.

Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare si se tin putin (pastele facute in casa se fierb foarte repede, insa e imperios necesar sa le incercati inainte sa le scoateti). Nu le lasati la fiert mai mult de 3-4 min.

In timp ce se fierb pastele, se trage la tigaie cu ulei de masline usturoiul facut pasta, prosciutto, broccoli. Se tin 30 sec - un minut. Apoi se adauga pastele fierte si busuioc taiat marunt. Se scot si se aranjeaza in farfurie. Se pune busuioc proaspat si se presara parmesanul ras.