Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Are 9 ani si este foarte pasionat de gatit. “"Alor mei nu le e frica sa umblu cu cutitul sau cu aragazul. N-am avut niciun accident pana acum in bucatarie”, le-a zis el chefilor. Cat despre supa crema gatita de el, David a recunoscut ca este singura supa care ii place. Le-a placut si celor 3 jurati MasterChefi, care au ales-o pentru a fi reconstituita de concurenti. 

Metoda de preparare

Ingrediente pentru chipsurile de parmezan:

  • 50 g parmezan (bucata intreaga)
  • 1 punga fulgi de porumb 
  • ardei iute fulgi
  • amestec de ierburi italienesti 

Se curata ceapa, usturoiul, morcovul, telina, pastarnacul si cartoful. Se spala bine si se taie bucatele. Se pun in oala de 3 litri 2-3 linguri ulei masline si legumele taiate bucatele si se calesc 2-3 minute. Se pune 1 litru de apa peste legumele calite si se lasa sa fiarba aproximativ 15 minute.

Se pun ardeii spalati la copt, la foc iute. Cand sunt copti bine pe fiecare parte se pun intr-un vas cu capac. Dupa 5 minute de odihnit, se curata fiecare ardei de pielite, cotor si seminte si se pun intr-un castron. Se pune si zeama lasata de ardeii copti.

Dupa ce legumele au fiert 15 minute, se adauga si ardeii si rosiile si se mai fierb impreuna toate ingredientele inca 5 minute. Se pune si 1 lingurita de sare. Se opreste focul, se strecoara zeama de legume, iar legumele se paseaza bine cu blenderul. Se adauga sare si piper dupa gust.

Chipsuri de parmezan: se porneste cuptorul la foc iute (200 grade Celsius). Se rade parmezanul pe razatoarea mica. Se zdrobeste o cantitate aproximativ egala cu parmezanul ras de fulgi de porumb. Se amesteca fulgii de porumb cu parmezanul si cu ierburile aromate. Se imparte amestecul in doua, iar in una dintre jumatati se adauga fulgii de ardei iute.

Se pregateste o tava de copt cu hartie pentru copt. Se pune cu o lingura amestec de parmezan in gramajoare rotunde sau ovale, la distante rezonabile (la copt se maresc!) si se dau la cuptor pentru aproximativ 8 minute. Se scot cand au culoare aurie. Se lasa in tava sa se raceasca. Se pune supa crema intr-un bol (max. 2/3 din bol). Se pune smantana dulce frumos pe centru si un decor din cimbru/busuioc verde.