-
Meniu Piperul, Regele Mirodeniilor - un strop de condiment, o bogăție de gust
-
Cum sa / Guides Cea mai buna metoda de a curata tocatoarele de lemn
-
Meniu 5 smoothie-uri de primavara cu care sa iti incepi dimineata
-
Meniu Cum folosim ouale fierte ramase de la masa de Pasti. 10 retete perfecte
-
Meniu Turmericul – o călătorie a gustului, spre India
-
Meniu Din minunile Sumatrei: povestea scorțișoarei
Reteta Cristian Sorop: Rulou din caramel cu suc de rodii si seminte de susan
18 2014
/ 0 comentarii

Timp de preparare
< 1h 30min
Dificultate
avansat Bucatarie
Franceza
Are 49 de ani si este de profesie peisagist, adica se ocupa cu proiectarea, amenajarea si intretinerea de gradini. La MasterChef, Cristian Sorop, a pictat cu sosul de rodie si i-a impresionat pe cei trei jurati. “Este o reteta atat de simpla, ca mi-e ciuda ca nu am facut-o si eu pana acum. Este dumnezeiasca”, i-a spus Chef Florin. “Un mare da si din partea mea”, i-a spus si Chef Sorin.
Ingrediente
ciocolata,
100g amidon alimentar,
1kg
faina
,
500g zahar,
3 bucati de rodie intregi (sau 5 rodii intregi daca nu se gaseste suc natural de rodii),
100g seminte de susan,
250ml
suc
de rodie natural,
1 pachet unt nesarat,
10g gelatina maruntita,
20g piper rosu boabe,
300ml smantana pentru frisca,
300g ciocolata amara,
100ml lichior de rodie Metoda de preparare
SPUMA DE CIOCOLATA:
- Gelatina se pune la inmuiat in apa rece
- Ciocolata se topeste la bain-marie
- Smantana de frisca se bate pana se obtine o spuma densa si stabila
- In ciocolata proaspat topita adaugam piperul macinat
- Se amesteca ciocolata topita dupa ce s-a racit la temperatura camerei cu gelatina inmuiata pe care am topit-o cateva secunde pe foc, cu o treime din cantitatea de frisca pana obtinem o suspensie omogena
- Adaugam si restul de frisca si amestecam cu miscari usoare de jod in sus pana la incorporarea integrala
- Spuma obtinuta se pune la rece
REALIZAREA RULOULUI DE CARAMEL:
- Intr-un bol punem faina, zaharul, semintele de susan, sucul de rodie si untul topit
- Se amesteca pana obtinem o compozitie omogena
- Pe o foaie de patiserie, modelam doua dreptunghiuri din aceasta pasta si introducem la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade si coacem 5-7 minute
- Scoatem tava din cuptor, racim partial produsul, cu ajutorul unui cutit fasonam o bucata dreptunghiulara
- Rulam in jurul unui suport cilindric bucata dreptunghiulara obtinand un rulou
REALIZAREA SOSULUI:
- In cratita cu coada punem sucul de rodie cu zahar, fierbe pana se reduce cantitatea la jumatate
- In concentratul astfel obtinut punem suspensia de amidon alimentar si amestec energic pentru ingrosare
- Fierbem cateva minunte pana finalizam sosul
- Pentru plaiting modelam o cochilie din ciocolata amara in care montam cateva seminte de rodie care au fost scufundate in prealabil intr-un lichior de rodie
- Montam semintele de rodie care au fost trecute prin lichior si turnam un pic de sos
- Cu ajutorul unui pos umplem cu spuma de ciocolata ruloul de caramel
- Cu aceste elemente se decoreaza farfuria