Retete

Reteta Ciprian Ogarca: Piure de mazare cu creveti in coniac si praz caramelizat cu infuzie de portocala

30 2014 / 0 comentarii
(16 voturi)
10.0/10
Reteta Ciprian Ogarca: Piure de mazare cu creveti in coniac si praz caramelizat cu infuzie  de portocala
Timp de preparare
1h
Dificultate
usor
Bucatarie
Internationala
Metoda de preparare

1. Se ia o oala  medie de (5l) se pune apa jumatate in ea , se pune sare, piper in apa si  un varf de cutit de bicarbonat , dupa care se adauga mazarea congelata. Se fierbe  8-10 min. Dupa care in timp ce se fierbe mazarea la foc mic, se pune o tigaie pe foc, se aduga unt 20g, putin ulei masline, sa nu se arda untul , si punem la calit la foc mic ceapa marunt tocata! Dupa ce s-a fiert mazarea o scurgem de apa, punem intr-un recipient, adaugam ceapa calita si bagam blenderul de mana pana obtinem un piure cremos si pufost .

2. Intr-o tigaie separata, punem unt  si ulei de masline .Dupa ce untul s-a topit, adaugam usturoiul dupa ce l-am tocat marunt . Ardeiul iute, taiat rondele si cei 20 de creveti asteptam sa se reduca dupa care adaugam coniac 20ml si vin alb sec 20ml,  sare, piper. Dupa ce se obtine un sos punem si rosiile taiate cuburi.  Dupa ce am obtinut un continut legat stingem focul .

3.Intr-o a treia etapa  prazul il taiem doar tulpina fara frunze , il punem in apa fiarta cu putina sare si putin piper .  Intr-o tigaie punem zaharul brun, putin piper alb  asteptam sa se caramelizeze, dupa care stingem cu zeama de la 1 portocala. Dupa ce asteptam sa se obtina un sos punem prazul, asteptam 1 min si inghidem tigaia .

4. Se monteaza pe farfurie cu ajutoul unei linguri, punem piureul de mazare deasupra, crevetii din sos si prazul caramelizat, langa rosiia cherry si chivas , germenii de varza rosie si  germenii de brocolii .