Timp preparare:
1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala

A venit cu reteta preferata a fiului ei si i-a cucerit pe cei trei chefi. Farfuria ei a fost singura care s-a golit. "Sa va dea Dumnezeu sanatate ca gatiti asa", a spus Chef Florin.

Metoda de preparare

Muschiuletii de porc se fasoneaza indepartandu-se toate pielitele si grasimea. Se taie in 3 fasii pe lungime incepand de la 3-4 cm de capatul subtire. Se maseaza fiecare fasie cu putin ulei de floarea soarelui.

Una din fasii se condimenteaza cu sare si un amestec din piper boabe negru si roz si cimbru uscat zdrobite in mojar. A doua fasie se condimenteaza cu sare boia de ardei dulce si fulgi de chili. A treia fasie se unge cu pensula cu un amestec format din 3-4 linguri de miere, coaja rasa si zeama de la o lamaie.

Muschiuletii se lasa pentru 10 min la fezandat, intre timp se spala si se curata legumele. Se impletesc cu grija cele 3 fasii ale muschiuletilor si se prind la capat cu bete pentru frigarui.

Se incinge o tigaie nonaderenta care ulterior poate fi bagata in cuptor, se pune ulei de floarea soarelui si se prajesc muschiuletii la foc mare pe fiecare parte pana se rumenesc. Se baga tigaia in cuptorul preincalzit pentru 5-8 minute la 190-200 grade.

Se taie ciupercile in felii si se pun intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline virgin. Intr-o oala cu apa clocotita si sare se baga feniculul rondele si morcovul feliat cu cutitul ondulat de taiat cascaval si se lasa la oparit un minut. Se scurg si se pun peste ciupercile din tigaie.

In alta oala cu apa clocotita sare si zeama de la o lamaie se baga buchetelele de brocoli pentru cateva secunde, se scurg si eventual se trag la tigaie alaturi de celelalte legume.

Muschiuletii se scot din cuptor si se lasa sa se odihneasca pentru 5-8 minute. Rosiile se decojesc se curata de zeama si seminte se pun in blenderul cu vas alaturi de cateii de usturoi zdrobiti si maruntiti, cateva frunze de busuioc verde, sare si 2 linguri de ulei de masline extravirgin. Se dau prin blender, sosul rezultat punandu-se in sosiera.

Se pune muschiuletul pe o parte a farfuriei si legumele pe cealalta, se pulverizeaza cu ulei de masline extravirgin si se servesc pe un platou dreptunghiular pe care se pune farfuria cu friptura intr-o parte, si sosiera in cealalta, alaturi de un pahar de vin rosu demi-sec.