Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Marinam puiul cu unt, sare, piper si miere, lasam 15 min. in frigider. Punem o tigaie pe foc cu unt sau ulei de masline, aduagam 1 baton de scortisoara, steluta de anason. Punem 3 catei de ustoroi. Punem pieptul in tigaie 2 min si apoi pe cealalta parte alte 2 min, dupa care se pune in cuptor 4 min la 180 de grade. Intr-un bol se razuie ridichea alba, se adauga faina, sare, un pic de ulei si apa.

Facem un aluat moale. Apoi, din aluat formam o lipie rotunda pe care o prajim in tigaie cu putin ulei. Sparanghelul se curata si se pune in apa calda 2-3 min, apoi imediat se pune in apa rece sau apa cu gheata. Apoi il prajim in tigaie de gratar 2 min cu putin ulei de masline. Taiem zucchini, ardei gras rosu si galben in cubulete mici, taiem baconul in cubulete. Punem in tigaie un pic de ulei, aduagam toate  legumele, si prajim 2 min. Apoi punem bacon. Prajim 2-3 min, punem zeama de lamaie si un pic miere, sare/piper dupa gust.

Punem intr-un bol iaurt gras, sofran, batetm iaurtul amestecand cu un pic de zahar. Punem intr-un  pahar prune taiate si adaugam iaurt peste. Lasam in frigider pana cand se raceste bine.