Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Asiatica
Metoda de preparare

Puneti unt intr-un un bol, adaugati frunze de rozmarin si cimbru, ustoroi pisat, suc de lamaie si sare si piper dupa gust. Amestecati totul bine si marinati puiul coquelet pe toate partile si puneti si in interior. Mai puneti ½ lamaie si 1 rozmarin si cateva frunze de cimbru. Puneti in tava de cuptor si o ceapa taiata in 4 bucati, 2 morcovi, 2 catei de ustoroi. Puneti ulei de masline. Puneti coquelet-ul in tava si bagati-l in cuptorul preincalzit la 220 grade timp de 10 min, apoi puneti temperatura la 180 grade si lasati inca 15-20 min. Scoateti afara si lasati sa se raceasca in tava.

Puneti o oala pe foc, aduagati lapte, puneti batonul de scortisoara, steluta de anason si cafeaua boabe maruntita in mojar. Lasati totul sa fiarba, apoi puneti incet – incet samantana si amestecati.  Aduagati esenta de cafea, zaharul brun si un pic de sare. Lasati pe foc si amestecati pana cand devine sosul mai gros. Scurgeti totul intr-un in bol si lasati sa se raceasca.

Puneti o oala cu apa la foc cu sare , puneti varza de Bruxelles la fiert timp de 5 minute, apoi scoateti afara.

Puneti  intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Adaugati broccoli , baby morcovi si varza de Bruxelles si rosii cherry. Sare/piper dupa gust. Se prajesc timp de 6-7 minute.

Poti sa revezi cele mai savuroase momente pe masterchef.protv.ro, iar emisiunea integrala o gasesti pe Voyo.ro.