Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Se taie feliile de paine si se prajesc pe gratar dupa care se taie fiecare felie in doua. 

Se amesteca ulei de masline cu sare, piper si coriandru tocat fin si se ung fiecare bucata de paine.

Sparanghelul se curata pe tulpina. Se pune la fiert apa cu sare iar cand apa este la 100 grade se introduc buc de sparanghel, dupa 4 minute se scot si se introduc in castronul cu apa si gheata.

1. Tapas cu creveti si sparanghel

Se pune ulei in tigaie cu 2 catei de usturoi si se adauga crevetii curatati si spalati in tigaie, se stropeste cu vin de porto circca 2 linguri. Dupa ce se reduce se scot crevetii si se racesc pe tocator.

Pe 5 jumatati de  felii de paine se aseaza cate 2 buc de sparanghel de 2 cm taiate in doua si cate un crevete.

2. Tapas cu crema de branza, rosii uscate si boabe de struguri.

Crema de branza cu chives se amesteca cu 2 felii de proscutto tocate marunt, sare si piper.

Pe 5 jumatati de  felii de paine se unge cu crema de branza, se aseaza ½ rosie uscata si ½ boaba de strugure

3. Tapas cu ceapa caramelizata, brie si reductie de otet balsamic

-  Ceapa se curata si se taie julienne fin, se pune zaharul in tigaie si se aduga ceapa la caramelizat.

-  In tigaie curata se pune zahar 30 g si se lasa la caramelizat dupa care se adauga otetul balsamic si se lasa la redus.

Se scoate ceapa caramelizata in castron si se lasa la racit.

Pe 5 jumatati de felii de paine se pune cate o felie de brie, ceapa caramelizata si reductie de otet balsamic.

4. Tapas cu crema de branza, ridiche si rosie cherry, coriandru

Pe 5 jumatati de paine se unge crema de branza, se pune cate o felie de ridiche si ½ rosie cherry si o frunza de coriandru.

5. Tapas cu crema de branza proscutto si sparanghel

Pe 5 jumatati de  felii de paine se unge crema de branza si se pune o ½ felie de proscutto rulata iar in interior cate o ½ de sparanghel.