Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Franceza
Metoda de preparare

In oala de presiune se pun la fiert in apa care sa acopere cele cateva fire de sofran, cartoful si prazul feliat marunt pentru a reduce timpul de asteptare.

Dupa fierbere se zdrobesc cu blenderul, peste aceasta crema se adauga si branza crema si smantana, amestecandu-se constant pentru omogenizare. Intr-o tigaie incinsa punem ulei de masline, apoi se pun la parpalit crevetii cruzi. In momentul in care acestea isi schimba culoarea spre roz, se scot si se decorticheaza de zalele lor, obtinand doar carnea. Se taie cu un cutit bine ascutit in felii subtiri, stil carpacio.

La cuptor sau chiar intr-o tigaie in care punem o hartie de pergament unsa in prealabil cu cateva picaturi de ulei, adaugam parmigiano reggiano ras si imprastiat ca sa se formeze o crusta, pe care o vom folosi pentru a orna in final supa. In acelasi mod vom face si cu feliutele de jamon serrano, ce vor fi mai mult uscate, creandu-se o crusta. Vom taia in crutoane cateva felii din bagheta pe care o ungem cu ulei de masline si parmesan, apoi le rumenim pana devin aurii. Supa racita se toarna intr-un bol sau o farfurie adanca.

Pentru ornare vom pune cateva fire de germeni de schinduf, germeni de ridichie, de ceapa rosie, o frunzulita de patrunjel, cateva broboane de sare neagra imprastiate la vedere chiar pe suprafata supei reci. Feliem o bucatica de capsuna stil carpaccio. La fel, utilizam dou, trei fire de frunzulite de ceapa verde.