Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Taiem baconul, carnea de pui si prunele uscate. Prunele se pun in vas pe foc cu putin ulei, iar cand se rumenesc adaugam miere, putina apa plata si fierbem pe foc mic, adaugam usturoi presat, coriandru, ardei iute si sare dupa gust. Baconul cu pui se prajeste in tigaie pana se rumenesc, apoi adaugam sosul din prune si lasam pe foc mic 10-15 minute.

In final adaugam prune uscate taiate marunt. Marinam ridichea alba taiata julien cu putina miere, suc de lamaie, ulei si sare. Vinetele se taie rondele si se prajesc in tigaie. Intre timp, pregatim sosul de nuci. Taiem ceapa, rosiile si nucile marunt, punem in vas putin ulei, calim ceapa, dupa care punem rosii si nuci. Adaugam usturoi pisat, coriandru, sare dupa gust. Lasam pe foc mic 10-15 minute, amestecand din cand in cand, daca e nevoie adaugam si putina apa.

Pe farfurie punem carne, alaturi vinete, dupa care acoperim cu nuci si deasupra ridiche marinata.