Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Italiana
Metoda de preparare

- Se spala scoicile bine si se pun intr-o tigaie mare cu o lingura de ulei

- Acoperiti cu capac si dati drumul la aragaz. Sotati-le si, dupa ce s-au deschis scoicile (aproximativ dupa 2-3 minute), luati tigaia de pe foc si indepartati cochiliile, dar nu chiar pe toate.

- Strecurati lichidul rezultat in tigaie si apoi puneti-l inapoi peste scoici. Lasati tigaia langa aragaz.

- Intr-o alta tigaie puneti uleiul cu usturoiul tocat. Cand acesta capata o culoare maronie, adaugati scoicile cu tot cu lichid si lasati-le sa fiarba

- Intre timp, fierbeti spaghetele in apa clocotita cu sare, scoateti-le cand sunt al dente si strecurati apa, apoi amestecati-le cu sosul in care sunt scoicile

- Presarati sare si piper dupa plac si patrunjelul tocat.