Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Ambitios si energic, Tudor a demonstrat ca la 22 de ani poate sa gateasca si preparate complicate. Incearca reteta lui de la preselectiile MasterChef, cu care a reusit sa obtina doi de "Da" de la juriu.

Metoda de preparare

Pentru  blat:

92g faina de migdale uleioasa se amesteca intr-un bol cu 92 g de zahar pudra si 92 g faina de grau 000 pana se combina. 92 g faina. Peste compozitia de mai sus se adauga 2 oua si se amesteca cu mixerul.

Intr-un bol separat se bat albusurile.
Intr-o cratita pentru sos se topesc 20 g de unt.
Amestecul format din faina de migdale, zahar pudra, faina de grau si oua se adauga peste albusurile batute impreuna cu coaja razuita de la o jumatate de lamaie si se amesteca usor cu o paleta de silcon.
La final se adauga untul topit peste amestec si se amesteca usor cu o paleta de silicon pana la incorporare.
Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 170 de grade Celsius.
Se unge tava cu unt si apoi se tapeteaza cu faina.
Se varsa aluatul in forma si se intinde uniform pe toata suprafata ei.
Se da la cuptor la 170 de grade timp de aproximativ 20 de min.
Dupa 20 de minute se socate din cuptor si se pune la racit 5 min dupa care se taie cu o forma circulara 6 cercuri din aluat.

Pentru crema:

200 g de zmeura se dau prin blender, dupa care se trece printr-o sita fina pentru a elimina semintele.
Intr-un bol se amesteca 185 ml frisca lichida cu 250 g mascarpone si 60 de g de zahar.
Se adauga apoi sosul de zmeura de mai sus si se amesteca in continuare pana ce rezulta o crema pufoasa de culoare roz.

Pentru sos:


200 g de capsuni se dau prin blender.
Sosul rezultat se trece prinr-o sita fina pentru a elimina semintele.
Se adauga 2 linguri de zahar pudra si se amesteca.
Se poate pune pe foc si fierbe pentru o consistenta mai groasa sau se poate lasa doar asa, dupa care se pune intr-un recipient pentru sos

Pentru decor:

Inrt-o oala pentru sos se incalzeste 100 ml de frisca lichida cu o lingura de unt.
Intr-un bol separat se rupe ciocolata bucati si se adauga 1-2 linguri de zahar pudra si un praf de sare.
Cand smantana atinge punctul de fierbere se ia de pe foc si se toarna peste ciocolata.
Se lasa 2 min la temperatura camerei, dupa care se amesteca cu o lingura pentru a se incorpora ingredientele.
Sosul rezultat se va pune intr-un recipient pentru sos, si se va orna ultimul strat al blatului de tort.

Aranjarea tortului:

Se pune primul blat iar pe margini se aseaza  zmeura dupa care in mijloc se adauga crema, deasupra se aseaza urmatorul blat si se repeta operatiunea.
La ultimul blat (cel de-al 3-lea) se orneaza doar cu sosul de ciocolata.
Deasupra se aseaza o frunza de menta.
Fisticul se toaca marunt si se presara pe farfurie in jurul tortului.