Timp preparare:
1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Germana

Un quiche te poate scoate din incurcatura atunci cand cauti un fel de mancare 2 in 1. Quiche-ul e o tarta care poate fi alegerea potrivita penru cina, pentru o gustare rece sau pentru micul dejun consistent. Nu te grabi sa crezi ca gatesti frantuzeste, desi quiche-ul s-a desavarsit in bucataria franceaza. Acesta tarta sarata are origini nemtesti, asa ca pregateste-te sa gusti un regal cu carne sau ceapa, inecate in multa branza si oua batute. Nu este recomadat daca esti printre cei care isi numara caloriile. Pentru o singura portie va trebui sa transpiri din greu la sala.

Metoda de preparare

Aluatul:

Pune 150 gr de unt si faina intr-un bol si framanta cu degetele pana cand devin omogene. Adauga 6 linguri de apa rece si amesteca in continuare cu mana pana cand formezi un aluat consistent.

Pe masa de lucru presarata cu faina, intinde aluatul intr-un disc mai mare decat o tava rotuna cu diametrul de 25 cm.

Intinde aluatul in forma si lasa-l in frigider timp de 20 de minute.

Dupa 20 de minute, se inteapa aluatul cu o furculita ca sa nu creasca, se acopera cu hartie de copt si se coace in orb in cuptorul preincalzit la 200C timp de 20 de minute. Indepartezi apoi hartia de copt si mai coci alte 5-10 minute aluatul pana cand devine crocant.

Intre timp, pregateste umplutura:

In untul incins caleste timp de 20 de minute ceapa taiata solzisori pana cand devine lipicioasa si aurie. Lasa-o sa se raceasca.

Bate ouale intr-un bol, adauga smantana, ceapa si jumatate din branza cheddar rasa gros. Adauga sare si piper dupa gust.

Toarna umplutura in aluatul copt si presara deasupra cantitatea de cheddar care a ramas.

Coace la cuptor, la foc mediu timp de 25-30 minute pana cand umplutura se intareste si capata o culoare aurie.

Lasa quiche-ul sa se raceasca si taie-l felii.