Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Americana

O prajitura care iti va aduce aminte de verile copilariei.

Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 190C si unge o tava (22x33cm).

Pentru aluat:

Amesteca faina, zaharul, praful de copt si sarea. taie untul in cubulete mici si adauga-l in amestecul de ingredinete uscate. Framanta cu degetele pana cand obtii un aluat cu textura grunjoasa. adauga oul batut usor si continua sa amesteci ca sa il incorporezi in aluat.

Aseaza cu mana jumatate din aluat la baza tavii si preseaza-l putin. Pune restul de aluat in frigider cat pregatesti umplutura.

Pentru umplutura:

  • 7 piersici mari curatate de coaja si taiate in cubulete
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 50g faina
  • 200g zahar
  • ¼ lingurita sare
  • ½ lingurita scortisoara
  • ¼ lingurita nucsoara

presara sucul de lamaie peste piersicile taiate cubulete si adauga peste ele faina, zaharul, sarea si mirodeniile amestecate in prealabil. Amesteca bine si intide toata umplutura peste aluatul pus in tava.

Faramiteaza restul de aluat peste stratul de piersici.

Coace prajitura 45 de minute si lasa-o sa se raceasca bine inainte sa o tai.

Sursa reteta si foto: Brown Eyed Baker