Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

O prajitura cu miez umed si textura pufoasa pe care sa o servesti la ceai sau la micul dejun.

Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 180C. Unge si tapeteaza cu faina o forma de prajitura cu gol la mijloc.

Amesteca faina cu sarea si praful de copt si intr-un alt bol zaharul si coaja rasa de lamaie. Peste cele din urma adauga 230g unt.

Mixeaza untul cu lamaie pana cand devine ca o crema. Adauga pe rand ouale, incorporandu-le pe fiecare in parte.

Incorporeaza ingredientele uscate in trei etape alternand cu laptele batut.

Toarna aluatul in forma pregatita si coace-l 60-70 de minute, pana cand incepe sa se desprinda usor de peretii tavii.

Lasa prajitura sa se raceasca in forma timp de 10 minute, apoi rastoarna-o pe un gratar si lasa-o sa se raceasca complet.

Intre timp amesteca pelteaua cu sucul de lamaie intr-o oala si pune-le la fiert timp de 6-8 minute, pana cand amestecul se reduce la jumatate.  Toarna totul peste prajitura racita si mai lasa-o 10 minute inainte sa o tai.

Sursa reteta si foto: Bon Appetit