Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 180C. Unge si tapeteaza cu hartie o tava rotunda de tort cu pereti detasabili (18cm).  

Topeste impreuna untul si ciocolata la bain-marie, pana cand se omogenizeaza. Lasa deoparte.

Bate galbenusurile cu zaharul, cu mixerul, timp de 5 minute.

Adauga vanilia, sarea si o lingurita si jumatate din cardamonul macinat in ciocolata topita. Apoi, incorporeaza acest amestec in galbenusurile batute.

Bate albusurile spuma si incorporeaza-le in amestecul cu ciocolata. Toarna aluatul in tava pregatita si coace prajitura 20-25 minute. Lasa sa se raceasca.

Intre timp, incalzeste smantana lichida pana aproape de punctul de fierbere, adauga chipsurile de ciocolata si lasa-le sa stea asa cateva minute. Omogenizeaza si adauga ½ lingurita cardamon.  Serveste prajitura cu acest ganache de ciocolata.

Sursa reteta si foto: www.thekitchenpaper.com