Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

O prajitura asemanatoare cu un cozonac pufos, aromata cu coaja si extract de portocale.

Metoda de preparare

Pregateste aluatul:

Amesteca laptele cu drojdia intr-un bol si alsa-el sa stea timp de 10 minute. Adauga 60g zahar, 2 linguri de unt topit, 1 lingurita sare si oul. Framanta cu mana sau cula robotul de bucatarie. Adauga treptat si faina si continua sa framanti timp de 8 minute.

Acopera aluatul cu folie de aluminiu si lasa-l sa isi dubleze volumul timp de o ora si jumatate.

Intre timp pregateste umplutura: bate untul cu restul de zahar si coaja de portocala, timp de 2 minute. Adauga zaharul fin si aromele si continua sa bati inca 2 minute.

Intinde aluatul cu sucitorul formand un dreptunghi de 25x40cm si intinde umplutura in mod egal pe suprafata lui. Ruleaza-l( ca pe o rulada) pe lungime. si taie-l in 12 bucati egale. Pune aceste mini rulade intr-o tava de copt unsa si tapetata cu faina. Pune la rece, acoperit cu folie de plastic timp de cel putin 6 ore sau peste noapte. 

Coace la 190C timp de 25 de minute, pana cand se rumeneste.

 

Sursa reteta si foto: Saveur