Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala

Gutuia este unul din putinele fructe care are un gust mai bun atunci cand e gatit decat in stare cruda. Noi iti propunem sa te rasfeti cu o prajitura cu parfum de toamna, numai buna pentru serile cu familia sau prietenii.

Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 200C/ gaz treapta 6.

Aluatul: Amesteca faina cu zaharul si sarea. Adauga untul (mai pastreaza 1 lingurita) si amesteca cu un mixer sau cu mana pana cand se formeaza grauncioare de aluat asemanatoare cu orezul. Adauga apa rece si otetul si amesteca. Pune acest aluat pe o folie alimentara de plastic. Impacheteaza si aplatizeaza-l sub forma unui disc, apoi pune-l la frigider timp de 30 de minute.

Umplutura: Pregateste umplutura amestecand gutuile, brandy-ul, vanilia si merele intr-un bol, adaugand si o lingura de faina. Cand aluatul s-a racit intinde-l intr-o foaie cu diametrul de 30 de cm si aseaza-l intr-o tava de placinta. Pune umplutura peste el si impacheteaza marginile aluatului catre centrul tavii, astfel incat sa ia o placinta pe jumatate acoperita.

Presara 2 lingurite de zahar si unge cu lingurita ramasa de unt. Coace placinta timp de 30 de minute pana cand are o crusta aurie.