Retete

Pizza cu blat de conopida

16 2014 / 0 comentarii
(2 voturi)
7.0/10
Pizza cu blat de conopida
Timp de preparare
< 1h
Dificultate
usor
Bucatarie
Vegetariana

Este alternativa fara gluten a pizzei clasice, permisa pentru cei care trebuie sa urmeze o dieta speciala.

Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 200-220C.

Pregateste o tava pentru pizza si tapeteaza-o cu hartie de copt unsa cu ulei.

Curata si taie conopida. Marunteste-o cu un robot de bucatarie pana cand obtii un amestec granulos.

Incalzeste toata conopida maruntita la microunde timp de 4 minute, intr-un bol acoperit cu folie de plastic, la putere maxima.

Lasa conopida sa se raceasca si inveleste-o intr-un prosop pentru cateva minute, apoi amesteca-o cu parmezanul ras, 30g mozzarella rasa, sarea, oul, si usturoiul maruntit.

Aseaza acest amestec intr-un strat uniform in tava pregatita. Coace la cuptor timp de 10 minute, pana cand se rumeneste. Adauga sosul de rosii, restul de mozzarella si toppingurile. Pune din nou la cuptor timp de 5-7 minute sau mai mult pana cand mozzarella se topeste si se rumeneste. 

Lasa pizza sa se raceasca putin inainte sa o tai in felii.

Sursa reteta si foto: www.cookingclassy.com