Timp preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

O garnitura cremoasa care se potriveste langa orice friptura.

Metoda de preparare

Fierbe cubuletele de telina si cartofi in apa cu sare, timp de 25 de minute. Scurge-le si paseaza-le bine intr-o oala.

Intre timp, pune la fiert laptele si smantana. Cand dau in clocot ia-le de pe foc.

Pune legumele pasate pe foc mic si amesteca constant timp de 2 minute, astfel incat sa se evapore apa in exces. Adauga untul si incorporeaza-l. Ia oala de pe foc si adauga treptat amestecul fierbinte de lapte cu smantana.

Condimenteaza cu sare si piper si strecoara piureul fierbinte printr-o sita. Vei obtine un piure moale si cremos.

Presara inainte de servire 1 lingura de ulei de alune si alunele tocate si prajite.

Sursa reteta si foto: Epicurious