Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Personal, sunt unul dintre cei mai mari fani ai acestei garnituri, inca de cand eram mica. Eram singurul copil din clasa care la zilele de nastere, intrebati fiind de gazda daca vrem cartofi prajiti sau piure, eu alegeam entuziasmata varianta din urma. Asadar, m-am bucurat enorm in momentul in care am gasit intr-un restaurant varianta de piure cu usturoi si busuioc. Nu i-am intrebat cum l-au facut, dar reteta pare destul de intuitiva odata ce ai gustat-o si o recomand cu caldura!
Metoda de preparare
Curata si spala cartofii bine. Taie-i in cuburi mici, ca sa fiarba mai repede. Pune-i la fiert, intr-o oala in care adaugi un praf de sare. Cartofii sunt fierti bine in momentul in care infigi foarte usor furculita in ei.
 
Adauga laptele batut si untul si paseaza totul (cu ustensila speciala, sau in blender). 
 
Piseaza usturoiul si adauga-l in piure, impreuna cu patrunjelul tocat marunt, sare si piper dupa gust.
 
Serveste-l imediat, fiindca reincalzit nu mai este atat de delicios.
 
Pofta buna!
Raluca