Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Un piure care va invalui toata masa cu aromele sale patrunzatoare de hrean.

Metoda de preparare

Pregateste mai intai untul aromat cu hrean. Caleste salota in putin ulei timp de 1 minut. Amesteca-o cu untul moale, hreanul si patrunjelul tocat si mixeaza-le putin cu un blender.

Pune amestecul in folie alimentara de plastic, formand un rulou de 4-5 cm. Pune-l la frigider pana cand se intareste. (Poate fi pregatit si cu o zi inainte).

Pune cartofii in apa cu putina sare si frunza de dafin la fiert, la foc mic, timp de 15-20 de minute, pana cand se inmoaie. Scurge-i si indeparteaza frunza de dafin. Paseaza cartofii si trece-i printr-o sita mare.

Amesteca laptele cu supa si incalzeste-le. Apoi adauga-le peste cartofii pasati impreuna cu smantana, sarea si piperul. Amesteca bine si serveste piureul cu untul cu hrean.

 Sursa reteta si foto: My Recipes

Tags: piure, cartofi, hrean, unt