Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 220C.

Spala si usuca pe servetele de hartie pieptul de rata. Cresteaza si pe orizontala si pe verticala partea cu grasimea. Condimenteaza cu sare si piper.

Pune bucatile de carne cu grasimeq in jos intr-o tigaie incinsa si prajeste-le timp de 7 minute, pe foc mediu spre mare, pana cand grasimea se rumeneste.

Intoarce-le si pune pe fiecare piept o crenguta de cimbru. Apoi pune tigaia la cuptor timp de 7-10 minute , in functie de cat de patrunsa vrei sa fie carnea.Scoate carnea pe un platou si acopera-o cu o folie de aluminiu.

Scurge din tigaie o parte din grasime si caleste salotele tocate, timp de 3-4 minute. Adauga visinele si caisele si gateste-le 1 minut. Adauga supa concentrata, nectarul si vinul si gateste la foc mediu pana cand lichidul se reduce la jumatate.

Feliaza pieptul de rata si serveste cu sos fierbinte. 

Sursa reteta si foto: Food52