Timp preparare:
1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Spaniola

Cand ai chef sa incerci bucataria spaniola poti sa te inspiri din felurile de mancare cu peste. Multe dintre ele sunt servite cu sosuri facute din migdale, alune sau nuci de pin in combinatie cu sofran si rosii. Merluciul, care este folosit de obicei in acesta reteta, poate fi inlocuit cu orice tip de peste de mare cu carne alba (cod sau cambula).

Metoda de preparare

Prajeste semintele de pin in cuptorul incalzit la 180C timp de 8-10 min pana cand se rumenesc. Lasa-le sa se raceasca pe o farfurie.

Taoca un sfert din cantitatea de seminte de pin intr-o masina de macinat nuca sau intr-un robot de bucatarie.

Caleste ceapa tocata marunt in 2 linguri de ulei incins, intr-o tigaie larga, pana cand devine transparenta. Adauga boia de ardei iute, usturoiul tocat marunt, semintele de pin macinate, pesmetul si caleste inca 3 minute.

Pune rosiile tocate si vinul si lasa pe foc mediu timp de 5-10 minute pana cand sosul se ingroasa. Condimenteaza cu sare si piper si tine intr-un loc cald.

Acum poti sa incepi sa pregatesti pestele.

Incinge intr-o tigaie uleiul ramas, pe foc mediu. Condimenteaza fileul de peste cu sare si piper si prajeste in tigaie, cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumeneste. Daca il tii prea mult pe foc, carnea se intareste.

Toarna imediat peste peste, in tigaie, sosul pregatit anterior si lasa sa fiarba la foc mic inca 5 minute.

Serveste-l cald cu patrunjel tocat si semintele de pin ramase.