Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Vegetariana


 

Metoda de preparare

Preincalzeste cuptorul la 200°C.

Intr-o tigaie mare, pune ulei de masline, adauga usturoiul si busuiocul si prajeste-le cateva minute. Adauga rosiile in tigaie, zdrobindu-le cu o lingura de lemn. Cand ajunge totul la temperatura de fierbere, adauga bucatile de dovleac si fierbe totul 30 de minute. Verifica daca dovleacul s-a facut, cu ajutorul unui cutit si daca nu e gata, mai lasa totul pe foc inca 10 minute.

Rupe frunzele de busuioc si presara-le in tigaie cu putina sare si piper. Adauga apoi ricotta si supa de legume.

Intre timp, pune pennele la fiert intr-o oala mai mare cu apa sarata. Cand sunt gata, scurge-le de apa si amesteca-le cu sosul.

Unge o tava cu ulei de masline si pune toate pastele, cu tot cu sos, la cuptor. Presara mozzarella si apoi parmezan. Adauga si frunzele de salvie.

Pune-le 15 minute la cuptor pana devin aurii. Serveste-le cu o salata verde.

Sursa: Jamie Oliver