Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Italiana
Metoda de preparare

Decongeleaza spanacul si scurge-l bine de apa.

Incinge cuptorul la 180C si unge un vas de copt din ceramica (23x23cm) cu ulei de masline.

Fierbe pastele cu spanac conform intructiunilor de pe ambalaj ca sa fie aldente. Scurge-le si lasa-le deoparte.

Cat timp se fierb pastele amesteca intr-un bol spanacul decongelat si tocat putin cu un cutit, salotele tocate si usturoiul. Adauga parmezanul ras.

Intr-un alt bol amesteca iaurtul, smantana si pesto.Condimenteaza cu sare si piper, apoi incorporeaza cele doua oua batute usor.

Amesteca pastele fierte cu spanacul, apoi toarna sosul cu iaurt si amesteca totul bine in vasul de copt. Pune vasul la cuptor timp de 30 de minute.

Serveste pastele cu salata de varza. 

Sursa reteta si foto: The Kitchn