-
Meniu Piperul, Regele Mirodeniilor - un strop de condiment, o bogăție de gust
-
Cum sa / Guides Cea mai buna metoda de a curata tocatoarele de lemn
-
Meniu 5 smoothie-uri de primavara cu care sa iti incepi dimineata
-
Meniu Cum folosim ouale fierte ramase de la masa de Pasti. 10 retete perfecte
-
Meniu Turmericul – o călătorie a gustului, spre India
-
Meniu Din minunile Sumatrei: povestea scorțișoarei
Oua scotiene (de Jamie Oliver)

O reteta traditionala in interpretarea lui Jamie Oliver
In loc de carne de carnati cumpara carnati de calitate pe care ii desfaci dim membrana si folosesti carnea lor.
Curata ouale fierte si pune carnea de la carnati intr-un bol impreuna cu ierburile aromatice tocate, nucsoara rasa, mustarul, sare si piper.
Amesteca ingredinetele din bol cat se se omogenizeze si formeaza 8 bile din carnea tocata.
Pregateste 3 farfurii: una cu faina, una cu ouale batute si una cu pesmet.
Pudreaza-ti palmele cu faina, aplatizeaza una din bilele de carne, tavaleste un ou fiert prin faina, aseaza-l in mijlocul carnii si apoi imbraca-l in carnea tocata formand din nou o bila. Repeta operatiunea pana cand formezi 8 bile noi care ascund un ou la mijloc.
Tavaleste-le prin faina si scutura faina in exces, inmoaie-le in ou batut si apoi tavaleste-le prin pesmet.
Incinge ulei din belsug intr-o tigaie adanca pana cand ajunge al 150C. Pune bilele de carne in uleiul incins. Prajeste-le timp de 4 minute, intorcandu-le din cand in cand, pana cand devin aurii.
Scoate-le pe servetele de hartie. Lasa-le sa se racoreasca pentru cateva minute si serveste-le cu cheddar, muraturi si cateva cepe.
Sursa reteta si foto: www.jamieoliver.com