Retete

Oua coapte cu sparanghel si parmezan

6 2015 / 0 comentarii
(0 voturi)
0.0/10
Oua coapte cu sparanghel si parmezan
Timp de preparare
< 30 min
Dificultate
usor
Bucatarie
Vegetariana

O reteta de primavara rapida pentru un mic dejun sanatos si hranitor.

Metoda de preparare

Incalzeste cuptorul la 200g Celsius si pregateste doua vase termorezistente (vase gratin sau yena).

Sparge fiecare ou intr-un bol mic si lasa ouale sa ajunga la temperatura camerei (este foarte important!), iar in timpul asta pregateste doua vase de gratin (sau yena, in functie de ce ai in casa) - unge-le cu ulei de masline.

Taie sparanghelul in bucati mai mici (2-3 centimentri) si imparte-l in cele doua vase. Stropeste-l  in fiecare vas cu cate o lingurita de ulei de masline, asezoneaza-l cu sare si piper proaspat macinat si pune-l  la cuptor pentru fix 10 minute.

Dupa acest timp, scoate vasele din cuptor si pune cate doua oua in fiecare vas, cu atentie. Pune-le apoi inapoi la cuptor timp de 5 minute.

Scoate din nou vasele din cuptor si presara in fiecare cate o lingura de parmezan. Apoi, pune-le din nou la cuptor pentru inca 3 minute.

Sursa: www.kalynskitchen.com